Новини

 

Представники КНУ взяли участь у стартовій зустрічі проєкту «4ЄС+ для України ІІ»

02.05.2024

Стартова зустріч проєкту «4ЄС+ для України ІІ» відбулася у Варшавському університеті 25-26 квітня. Проєкт виконується Альянсом 4EU+ у співпраці з трьома українськими ЗВО: Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Львівським національним університетом імені Івана Франка та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна. «4EU+ для України II» фінансується Національним агентством академічних обмінів Польщі (NAWA).

25-26 квітня представники українських університетів-партнерів та університетів-членів 4EU+ зібралися у Варшавському університеті, щоб обговорити масштаби співпраці.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка представляли проректорка з міжнародного співробітництва КНУ Ксенія Смирнова; заступник директора Навчально-наукового інституту права Євген Герасименко, заступниця декана економічного факультету Людмила Анісімова, співробітниці відділу міжнародних зв’язків Надія Серьогіна та Марина Марцинюк-Коляда, а також провідна наукова співробітниця Науково-дослідної лабораторії проблем фінансового забезпечення військ Військового інституту КНУ Кіра Горячева.

Захід відкрив проф. Самбор Груча, проректор Університету Великобританії з питань співпраці та людських ресурсів.

З подякою до учасників семінару звернулася Ксенія Смирнова: «КНУ цінує й стратегічно вибудовує співробітництво з Альянсами європейських університетів. Цей проєкт за підтримки NAWA є ефективним механізмом інтернаціоналізації наших університетів. Спільні заходи, проєкти, конференції та круглі столи, які заплановані на поточний рік, стануть ще одним міцним містком між університетами-партнерами».

Новий досвід отримали учасники воркшопу «Штучний інтелект: практичне вивчення створення мовних моделей, інструментів та нарис етики. Де ми є і куди ми прямуємо», який провів доктор Колін Льюїс. Під час воркшопу висвітлювались питання потенціалу штучного інтелекту, його значущості та ключової ролі в науці майбутнього. Обговорювалися питання етичного використання штучного інтелекту та можливості його застосування в освіті та навчанні.

Проєкт «4ЄС+ для України ІІ» координується Варшавським університетом. Його реалізація триватиме до 31 грудня.

За інформацією Відділу міжнародних зв'язків КНУ, пресслужби Варшавського Університету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024